Ana Sayfa Gündem 18 Şubat 2024 84 Görüntüleme

Altın madeninin müdürü gözaltına alındı

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler altın madeninde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili soruşturmada, maden işletmesinin yüzde 80’inin sahibi olan Kanada merkezli SSR Madencilik’in Türkiye müdürünün gözaltına alındığı açıklandı.

AA’nın haberine göre Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında şirketin Türkiye müdürü C.D. gözatlına alındı ve İliç Adliyesi’ne sevk edildi.

SSR Madencilik, önceki gün sekiz çalışanının daha gözaltına alındığını duyurmuştu.

Aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İstanbul Barosu’ndan suç duyurusu

Çöpler madeni daha önce de siyanür sızıntısı nedeniyle kesilen ceza ve kapasite artırımına karşı açılan dava ile gündeme gelmişti.

İstanbul Barosu, Salı günü meydana gelen olaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile madenin sahibi şirket olan Anagold hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baronun şikayette bulunduğu isimler arasında ayrıca eski bakanlık yetkilileri, Anagold yetkilileri, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürü, ÇED konusunda olumlu rapor yazan bilirkişiler, Erzincan Valisi ve Valilik yetkilileri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Erzincan İl Müdürü ve Müdürlük yetkilileri yer aldı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, çevre, jeoloji, kimya, inşaat, ziraat ve harita mühendisi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanından oluşan 8 kişilik bir bilirkişi heyetinin oluşturulduğunu ve heyetin hazırlayacağı raporun beklendiğini açıkladı. (AA-BBC)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster