Ana Sayfa Gündem 25 Şubat 2024 71 Görüntüleme

Gazze’de ateşkes için Paris görüşmeleri başladı

Gazze’de ateşkes sağlanması için İsrail, ABD, Mısır ve Katarlı yetkililer Fransa’nın başkenti Paris’te ateşkes için bir araya geldi. Çatışmanın durması ve rehinelerin serbest bırakılması için yapılan görüşmelerin ‘haftalardır yapılan en ciddi girişim’ olduğu belirtildi. 

Hamas ile İsrail arasında 7 Ekim’de başlayan saldırıların ardından  saldırılarının durması ve rehinelerin serbest kalması için taraflar bu kez Paris’te cuma günü bir araya geldi.

İsrail yönetimi, Filistinlilerin son sığınağı olan Refah kentine saldırmaya hazırlanırken arabulucular ateşkes sağlanması için çabalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Paris’te yürütülen görüşmeler, İsrail Mossad istihbarat servisi başkanının Katar, Mısır ve ABD’li yetkililerle ayrı ayrı buluşmasıyla başladı. 

Reuters’a konuşan isminin açıklanmasını istemeyen diplomatik kaynak, “Ciddi bir müzakerenin başlatılmasına doğru ilerlenebileceğine dair iyimserlik işaretleri var” dedi. Mısır’ın Al Qahera TV News kanalı da görüşmelerin başladığını duyurdu.

Mısır istihbarat şefi Abbas Kamel, Hamas lideri İsmail Haniyeh ile ülkesinde görüştükten sonra ateşkes görüşmeleri için Paris’e gitmişti. 

Hamas’tan bir yetkili, kendilerinin Kahire’deki ateşkes görüşmelerini tamamladığını kaydederek, arabulucuların İsrail’le hafta sonu yapılan görüşmelerden ne getireceğini beklediklerini söyledi. 

Hamas yetkilisi, “Önerimizi Mısırlılarla görüştük ve onlar Paris’ten dönene kadar bekleyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster