Ana Sayfa Gündem 15 Mart 2024 106 Görüntüleme

İsrail saldırısında 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı

Hamas Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin bir yardım dağıtım merkezine ateş açması sonucu en az 20 kişinin öldüğünü, 155 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Şifa hastanesi acil servis müdürü Dr. Mohammed Ghurab, “İşgal güçlerinin, Kuveyt kavşağında toplanan ve gıda kamyonlarının gelmesini bekleyen insanlara doğrudan ateş açtığını” söyledi.

İsrail ordusu ise “bir yardım dağıtım noktasında Filistinlilere saldırmadığını” belirterek, “olayı ciddî bir şekilde analiz ettiğini” bildirdi, ancak bu aşamada başka ayrıntı vermedi.

Bu son trajedi, BM’nin İsrail tarafından kuşatılan bölgede, özellikle de Gazze Şeridinin ulaşılması zor olan ve halihazırda yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı kuzeyde yaygın bir kıtlık yaşanmasından korktuğu bir zamanda meydana geldi. 

Bölge sakinleri her gün gökyüzünü tarayarak yiyecek paraşütlerinin atılmasını bekliyor, ancak atılan miktarlar sınırlı. İnsanlar, paraşütler yere yaklaşır yaklaşmaz, bir torba yiyecek alma umuduyla yıkıntıların arasına koşuyor.

Gıda yüklü ilk İspanyol gemisi cuma günü Kıbrıs Rum kesiminden Gazze Şeridine yola çıktı. İsrail ile Hamas arasında beş ayı aşkın süredir devam eden savaşın ardından halkın gıda sıkıntısı çektiği Filistin topraklarına daha fazla insanî yardım ulaştırılması için çabalar artırılıyor.

Bölgede yaşayan 2,4 milyon kişinin büyük ihtiyaçlarını karşılamakta son derece yetersiz olan kara yardımı, İsrail tarafından denetlendikten sonra çoğunlukla Mısır’dan Refah sınır kapısı üzerinden Gazze Şeridine giriyor. Ancak bu yolla gelen yardımın hacmi halkın ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor, bu nedenle bölgenin kuzeyine başka yollar açılması için çağrılar yapılıyor ve paraşütle gıda torbaları atılması gibi çeşitli girişimlerde bulunuluyor. (AJANS BİZİM)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster