Ana Sayfa Gündem 12 Ağustos 2023 164 Görüntüleme

Manş Denizi’nde batan göçmen teknesinde 6 kişi hayatını kaybetti

Göçmenleri taşıyan bir teknenin İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'nde batması sonucu altı kişi hayatını kaybetti.

AFP’nin haberine göre Fransız sahil güvenlik kurumu Premar’dan bir sözcü beş ila 10 kişinin kayıp olduğunu söyledi.

Yetkililer, İngiliz ve Fransız sahil güvenlik ekiplerinin tekneden yaklaşık 50 kişiyi kurtardığını kaydetti.

Fransız yetkililer, Cumartesi günü erken saatlerde yoldan geçen bir geminin Calais yakınlarındaki Sangatte açıklarında aşırı yüklü bir teknenin zor durumda olduğuna dair alarm verdiğini söyledi.

Fransız cankurtaran botu olay yerine ulaştığında, denizde yardım çığlıkları atan çok sayıda insan buldu. Halihazırda ManşDenizi’nde göçmen taşıyan başka bir tekneyle ilgilenen İngiliz cankurtaran botu da kurtarma operasyonuna katıldı.

Kurtarma ekipleri suda hayatta kalanları ve cesetleri aramaya devam ediyor. Tekneler çoğunlukla aşırı yüklü olduğundan kaç kişi olduğunu kestirmek zorlaşıyor.

Kurtarma botlarından birindeki bir gönüllü, Reuters haber ajansına göçmenlerin batan tekneden su çıkarmak için ayakkabılarını kullandıklarını söyledi.

Bir Fransız savcı AFP haber ajansına yaptığı açıklamada belirlenen ilk kurbanın 25-30 yaşlarında Afgan bir erkek olduğunu söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster