Ana Sayfa Politika 16 Mart 2024 103 Görüntüleme

Sezgin Tanrıkulu: Kayyum bizlere ait bütün mülkler talan ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, 20.000 metrekare civarındaki Hazar Gölü kıyısındaki sosyal tesisin kayyum tarafından seçime 15 gün kala bakanlığa devredilmesine tepki gösterdi. Tanrıkulu, “Diyarbakır’ın bütün mülkleri, bizlere ait bütün mülkler Kayyumlar tarafından talan ediliyor” dedi. 

Tanrıkulu yaptığı açıklamada, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünden sesleniyorum; Hazar Gölü kıyısındaki kentimize ait yaklaşık 20.000 metrekare alan üzerine kurulu sosyal tesisler, kayyum tarafından seçimlere 15 gün kala mülkiyeti ve kullanımı belediyeden alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığına devrediliyor. Diyarbakır’ın bütün mülkleri, bizlere ait bütün mülkler Kayyumlar tarafından talan ediliyor! Bu ay; seçilmişlerden değil, memurlardan oluşan Belediye Meclisi gündemine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyumu yani Vali, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Hazar Gölü kıyısındaki bizim vergilerimizle alınmış ve bu kente ait olan sosyal tesislerin Gençlik ve Spor Bakanlığına devrine ilişkin yazı yazmış.Eğer buna karşı çıkmazsak, bu vali bu kararı buradan çıkartacak, Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilecek, Bakanlık da bu tesisi Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne verecek. Dolayısıyla Diyarbakırla bağı kesilecek.” ifadelerine kullandı. 

Bu talana son ver Kayyum

“Bu talana son ver Kayyum” diyerek çağrıda bulunan Tanrıkulu, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ve ilçe belediyelerine ait bütün mallar bütün mülkler kayyumlar tarafından talan edildi; 15 gün kaldı seçimlere ve talan devam ediyor. Bu talana son ver kayyum. 15 gün kalmış; ne istiyorsunuz Diyarbakır’ın malından mülkünden? Gençlerin yararlandığı, Diyarbakırlıların yararlandığı bu tasarruflardan vazgeçin. Bir sözüm de Diyarbakır’dan seçilen Ak Partili Milletvekili hemşehrilerime ve Büyükşehir Belediye Başkanı Adayına; buna benim kadar siz de karşı çıkın. Sizin iktidarınız, sizin Valiniz bunları yapan. Geçen hafta da Emniyet Müdürü ile ilgili kısmı söylemiştim, bunlara birlikte karşı çıkalım” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster