Ana Sayfa Gündem 20 Mart 2024 106 Görüntüleme

Bianet küçülme nedeniyle editörlerini işten çıkardı

Bağımsız İletişim Ağı (Bianet) küçülme nedeniyle üç editorünü işten çıkardı. 

Kürtçe Editörü Ferid Demirel, Sosyal Medya Editörü Dilek Sarıgül ve İngilizce Editörü Pınar Erol’u işten çıkarıldı. İşten çıkarılan Ferid Demirel ve Dilek Sarıgül “X” hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda işten çıkarıldıklarını ve bu süreçte mobbinge uğradığını duyurdu. 

Ferid Demirel X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda,”2017 yılının Mart ayında çalışmaya başladığım bianet maceram, yine bir Mart ayında, sona erdi.

Benimle birlikte 2 arkadaşım daha “küçülme” gerekçesiyle işten çıkarıldık.

Nedenini nasılını konuşacağımız günler gelecek!

Başka mecralarda buluşuncaya dek!” ifadelerini kullandı.

Demirel’in paylaşımını alıntılayalan Dilek Sarıgül, “Çıkarılan kişilerden biri de benim.  Yöneticimle kısa bir zaman önce kendi pozisyonum hakkında böyle bir durum olup olmadığını konuşmamıza ve “hayır, siz iki kişi devam edeceksiniz” demesine rağmen bugün 1 yılım dolmak üzereyken, doğum iznindeki arkadaşımın işe dönmesinin hemen akabinde çıkarıldığımı öğrendim” paylaşımında bulundu.

Aylardır mobbinge uğruyoruz

Sarıgül, “Küçülme adı altında aylardır yaşattıkları mobbing, dayattıkları stres, iş konusunda insanların yalnız bırakılması, başarılı işlerin görülmediği, en ufak kusurlarınsa verdiğiniz emek hiçe sayılarak gözünüze sokulması gibi gibi bir sürü

berbatlıkla dolu ve yönetilemeyen bir kurum bianet. İş yapan, emek veren işçiler değil de yıllardır kurumun tepesinde taht kuran, yetkin olmayan, işten anlamayan kişiler dönüp bi kendine baksaydı da “ekonomik gerekçe” gibi bir bahanenin altına sığınmasaydınız” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster