Ana Sayfa Gündem 22 Mart 2024 82 Görüntüleme

Gazze’de tüm ailesini kaybeden 12 yaşındaki Alma: ‘Artık hayallerim yok, kalbimde acı var’

Gazze’de enkaz altındakileri kurtaran bir Filistinli tarafından çekilen videoda, “Önce bana değil anneme ve babama yardım edin. Lütfen kardeşim Tarazan’a yardım edin. Bebek. 18 aylık.” sözleri ile gündeme gelen Alma Carur BBC‘ye konuştu. 

2 Aralık 2023 sabahı, 12 yaşındaki Alma Carur, 3 saat boyunca Gazze şehrinin merkezindeki 5 katlı bir binanın enkazının altında bekliyordu. Olaydan 3 ay sonra Alma, hikayesini BBC’ye tüm detaylarıyla anlattı. Alma, Gazze’nin güneyindeki Refah’ta bir çadırda amcası ve onun ailesiyle kalıyor.

O güne dair konuşan Alma, “Enkazın altında uyandığımı hatırlıyorum. iPad’imi kontrol ettiğimde saatin sabah 9 olduğunu gördüm. Kardeşim Tarazan’ın hala hayatta olduğunu umdum. İçlerinden birinin hala hayatta olduğu umuduna tutunarak ona sesleniyordum.

“Kan kokusu alıyordum. Benden damlıyordu. Birinin bizi kurtarması için bağırıyordum. Başkalarının çığlıklarını da duyabiliyordum”.

Alma kurtarıldıktan sonra Tarazan’ın cansız bedenini gördü.

“Üstündeki battaniyeyi kaldırdım. Akıl almaz bir durumdaydı. Kafası kopmuştu” dedikten sonra konuşamadı, görüntü adeta gözlerinin önünden gitmiyordu.

“Keşke kardeşimi öyle göreceğime ölseydim. 18 aylıktı. Bu savaşta ne yapmış olabilirdi ki?”

Kaybettiği tek yakını Tarazan değildi. Bütün ailesi ölmüştü: Babası Mohammed (35); annesi Naima (38); erkek kardeşleri Hanem (14); Kinan (6) ve kız kardeşi Rihab (11).

Alma’nın ebeveynleri İsrail’in bombalamalarından kaçmaya ve çocuklarının güvenliğini sağlamaya çalışmış. Ailenin kaçtığı ilk bölgenin bombalandığını anlatıyor ve sonra ikincisinin. Üçüncüsündeyse bomba üstlerine düşmüş.

Akrabaları uyumak için kullandıkları binanın, İsrail hava saldırısında yıkıldı. İsrail ordusu bize binanın koordinatları olmadan yorum yapamayacağını söyledi.

Alma, “Ailece birlikte çok mutluyduk. Korktuğumuzda birbirimize sarılırdık. Keşke hepsini tutabilseydim. Onlarla yeterli zamanım olmadı” diyor.

Halen onları gömmek için bekliyor. Sadece Tarazan’ın cesedi bulundu. “Binada 140 sığınmacı vardı sadece birkaçının cesedi bulundu. Ailemin cenazeleri enkazın altında çürüyor. Onları görmek ve uygun bir cenaze töreni düzenlemek istiyorum” diye ekliyor.

Alma bazen, sadece bir anlığına, tüm kaybettiklerini unutabiliyor. Genç kuzenleriyle çadırın soğuk zeminine oturuyor. Plastik kalıntılarının ve hayallerinin yardımıyla bir uçurtma uçuruyorlar. Alma onlara katılıyor, sohbet edip gülümsüyor. Artık sürekli ağlamadığını çünkü ailesinin “cennette mutlu olduğunu” bildiğini söylüyor. Amcası Sami’nin ailesinin yanında sakinleşse de güvende değil.

Kaynak: BBC

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster