Ana Sayfa Politika 23 Mart 2024 65 Görüntüleme

Hatimoğulları Emine Şenyaşar’ın eylemine katıldı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbeti eylemi sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. DEM Parti Heyeti, Emine Şenyaşar ile birlikte iftarını açtı. 

İftar öncesi açıklamalarda bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları şu ifadeleri kullandı;

“Emine Şenyaşar’ın adalet nöbeti, Adalet Bakanlığı’nın önünde devam ediyor. Anamız oruçlu. Orucunu her akşam burada Adalet Bakanlığı önünde, adaletin tecelli edeceği umuduyla açıyor. Ramazan ayının bütün İslam alemine mübarek olmasını diliyorum ve hakikaten aradığımız adalete vesile olmasını diliyorum. Biraz önce Ferit Şenyaşar vekilimiz de ailenin taleplerini sıraladı. Şenyaşar ailesinin talebi bizim de talebimizdir. Şenyaşar ailesi mağdur edilmiştir. AKP iktidarı tarafından bu cinayete adeta göz yumulmuştur. Burada kolluk kuvvetinin ihmali de söz konusudur. Ardından toplanan belgelerdeki ihmaller de söz konusudur. Mahkemede adeta katledilenleri suçlayan bir karara imza atıldı, katledilenlere ceza verildi. O yüzden annenin adalet nöbeti çok anlamlıdır.

Katiller elini kolunu sallayarak dışarıda

Ailenin talebi, şu an cezaevinde olan ve yaralı olduğu halde gözaltına alınıp tutuklanan ve tedavisi o süreçte de devam eden insanın içeride tutulmamasıdır. Şu anda katiller elini kolunu sallayarak dışarıda. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Şenyaşar ailesinin talepleri bizim de talebimizdir. Vicdanı olan bu adalet mücadelesinin yanında olur. Bizler ailemizin talepleri gerçekleşene kadar onların tuttuğu adalet nöbetinin, verdikleri adalet mücadelesinin yanındayız. Hak ve hukuk işleyene kadar bu mücadelenin yanında olacağız. Bugün de anamız iftarını burada açacak ve kendisine biz de Ankara İl Örgütümüzle birlikte eşlik edeceğiz”

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster