Ana Sayfa Gündem 22 Mart 2024 74 Görüntüleme

Diyarbakır Newrozunda sahne alan Mikail Aslan: Sahne üzerindeki bu fiziki hapsi ilk defa yaşadım

21 Mart Perşembe günü Diyarbakır’da gerçekleştirilen Büyük Amed Newrosunda sahne alan Mikail Aslan, “İstanbul ve Amed’de sahneye ulaşana kadar en az 6-7 kontrolden geçtik. Amed’de ilk defa polisleri sahne girişi ve sahne üstünde gördüm, hatta teknik bir problem için ton teknisyenine döndüğümde, 3-4 polisin masanın önünü kapattığını gördüm. Sahne üzerindeki bu fiziki hapsi ilk defa yaşadım” ifadelerini kullandı. 

21 Mart Perşembe günü milyonlarca kişinin katılımı ile Diyarbakır’da gerçekleştirilen Newroz kutlamalarına katılan sanatçı Mikail Aslan X hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. 

Aslan, “Bu seneki Newroz’da kimlik arama tarama kontrolleri üst safhadaydı. Böylesini doksanlı yıllarda bile görmedim. Hakkari ile Diyarbakır arasında tam 14 kere kimlik kontrolünden geçtik.İstanbul ve Amed’de sahneye ulaşana kadar en az 6-7 kontrolden geçtik. Amed’de ilk defa polisleri sahne girişi ve sahne üstünde gördüm, hatta teknik bir problem için ton teknisyenine döndüğümde, 3-4 polisin masanın önünü kapattığını gördüm. Sahne üzerindeki bu fiziki hapsi ilk defa yaşadım” dedi. 

Bu sene Newroz coşkusu kesinlikle bir başka taban yaptı

Ama ruhumuz özgürdür,: gören göz, duyan kulak şahittir ki tenbûrun sesi arş û alada yankılanıyor ifadelerini kulanan Mikail Aslan, “Güneşe dönerek kanatlarını açan ve bütün renklerini gururla gösteren Tawuz kuşu gibi döndük halkımızın gül cemaline. O cemal ki hayran gözleriyle selamlar bizim bütün renklerimizi. Bizi böyle doğurdu tabiat ana, doğuştan beri biz böyleyiz. Geldiğimiz toprağın rengini gururla taşıyan nehir gibiyiz, biliriz ki bize kucağına açmakta teredüt etmez o mavi derya. Bütün baskı ve yıldırma politikasına rağmen bu sene Newroz coşkusu kesinlikle bir başka taban yaptı. Böyle bir coşkuyu görmeyeli yıllar oldu. Amed İstanbul’un coşkusu ölüyü mezarda diriltecek türdendi. Gecesini gündüzüne katarak çalışan bütün gönüllü emekdarlara selam olsun. Hatalar ve yetmezlikler de var ama bu zor şartlarda emeğin kutsallığına olan minnetle şunu ifade etmek isterim; kültürel ve sanatsal alandaki daralmalara daha çok sebebiyet vermemek için sahne üstündeki konuşmalardan tutun sanatsal performanslara kadar bir çok şey hakkında düşünmemiz gerekiyor. Emek ve mücadele ruhuyla, birlik ve barış umuduyla nice Newrozlara” açıklamasında bulundu. 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster