Ana Sayfa Ekonomi 25 Mart 2024 87 Görüntüleme

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu

Emeklilerin bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan günleri arasında hesaplarına yatırılacak. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacaktır” dedi. 

Işıkhan’ın verdiği bilgiye göre, emekli ikramiyelerinin hesaplara yatırılma tarihleri şöyle:

4a (SSK) kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü ayın 17,18’i olanlara 2 Nisan’da; ödeme günü ayın 19, 20, 21, 22’mi olanlara 3 Nisan’da; ödeme günü ayın 23, 24, 25,26 olanlara 4 Nisan’da hesaba yatırılacak.

-4b (Bağ-Kur) kapsamında gelir ve aylık ikramiyeleri 5 Nisan’de ödenecek.  

-4c (Emekli Sandığı) kapsamında her ayın 1-5’i arasında aylık alanlara ise ödeme günü her ayın 1, 2 olanlara 2 Nisan; ödreme günü her ayın 3, 4 ve 5 olanlara 3-5 Nisan’da olmak üzere aylıklarıyla birlikte hesaplara yatırılacak. 

Emeklilerin bayram ikramiyesi son düzenleme kapsamında 3.000 liraya yükseltilmişti. Bu rakam emeklilerin aylık bağlama oranına göre değişkenlik gösteriyor.  

Kaynak: Ajans Bizim

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster