Ana Sayfa Gündem 16 Nisan 2024 73 Görüntüleme

Yüksel Direnişi Davası 25 Nisan’da görülecek

2016 yılında 657 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilen kamu çalışanlarının Ankara Kızılay’da bulunan Yüksel Caddesinde başlattıkları eylem nedeniyle yargılandıkları  davanın duruşması 25 Nisan’da Ankara 28.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

Yüksel Direnişi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Yüksel Caddesinde başlattıkları eylem nedeniyle yargılanan KHK’lı kamu çalışanları Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu, Selvi Polat, Mahmut Konuk, Alev Şahin ve Cemal Yıldırım’ın “ısrarla ve sürekli eylem yapmak”, “tüm adli kontrollere rağmen eylemden vazgeçmemek” gibi gerekçeler ile yargılandıkları ifade ediliyor.

Duruşmaya katılım çağrısında da bulunulan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“KHK’lara karşı direnen kamu emekçileri 2018 yılından bu yana yargılanıyor. Kamuoyu tarafından “Yüksel Direnişi Davası” olarak bilinen davada Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu, Selvi Polat, Mahmut Konuk, Alev Şahin ve Cemal Yıldırım KHK hukuksuzluğa boyun eğmediği için mesnetsiz suçlamalarla cezalandırılmak isteniyor. Anayasal hak kullanımını kriminalize etmeye yönelik olarak dosyaya eklenen, somut dayanağı olmayan emniyet iddialarının ve sahteliği hukuken açığa çıkarılmış dijital materyallerin ardından şimdi de etkin pişmanlıktan yararlanan iftiracılardan medet umuluyor. 2020 yılında “ısrarla ve sürekli eylem yapmak”, “tüm adli kontrollere rağmen eylemden vazgeçmemek” şeklinde gerekçelerle çeşitli sürelerde tutuklu yargılanan kamu emekçileri, bu hukuksuzluğa karşı tüm dostlarını dayanışmaya davet ediyor. Eğitimciliği ezbercilikten çıkarıp akılcılığı prensip alan öğretmen Acun Karadağ, Mehmet Dersulu ve Selvi Polat, halkı sırada bekletmemek için can havliyle hizmet veren nüfus memuru Nazan Bozkurt, halk sağlığını kendi sağlığından öncelikli tutan sağlık emekçisi Mahmut Konuk, bir daha depremlerde ölümler olmasın derken beton şirketleri ve müteahhitlerin hedefinde olan mimar Alev Şahin, halkın parasının bir kurşunun dahi hesabını tutan muhasebe memuru Cemal Yıldırım için;

25 Nisan 2024, Saat 11:00
Ankara 28.Ağır Ceza Mahkemesi
Hep söylediğimiz gibi bizi ancak dayanışma yaşatır” 

 

(Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster