Ana Sayfa Genel 24 Nisan 2024 61 Görüntüleme

Çorlu tren kazasının karar duruşması yarın görülecek

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili davanın karar duruşması yarın görülecek.

13 sanıklı davanın Şubat ayında görülen son duruşmasında karar çıkması beklenirken, sanıkların son savunmasının alınmadığı gerekçesiyle duruşma 25 Nisan’a ertelenmişti.

Dava, TSİ 09.30’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görülecek.

Kazada oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve davanın simge takipçilerinden biri olan Mısra Öz de BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “sorumlu kişilerin tutuklandıklarını görmek istediklerini” söyledi. 

Mısra Öz: Sorumluların peşini bırakmayacağız

Kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “6 yıldır yaptıkları göstermelik yargılamada, bizlerin zorlaması ile 13 sanık yargılanabildi. Bu sanıkların içinde sorumluluğu olanların artık bir ceza alıp, tutuklandıklarını görmek istiyoruz” dedi.

Mısra Öz, bundan sonrasında ise “Daha üst sorumluluğu olan ve hiç ifadesi dahi alınmayan dönemin genel müdürleri İsa Apaydın ve Veysi Kurt, Genel Müdür yardımcıları ve bürokratlarının peşini bırakmayacaklarını” söyledi.

Konuyu üst mahkemeye, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacaklarını belirten Öz, “Kamuoyu zaten gerçek sorumluları biliyor. Yargıdakiler de biliyor ama ne yazık ki gereğini yapmıyor” ifadesini kullandı.

Önceki gün X hesabından kazada ölen çocukların fotoğraflarını paylaşan Mısra Öz “Dün 23 Nisan’ı kutlayamayan bu çocukların, yarın 6 yıldan beri süren göstermelik davası var. Ölümlerine sebep olan üç beş sorumsuz adamı yargı karşısına çıkartıp, sorgulayamayan bir hukuk sistemi ile karşı karşıyayız. Elbet hesabı sorulacak” diye yazdı. 

Kaynak: BBC Türkçe

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster