Ana Sayfa Gündem 24 Nisan 2024 22 Görüntüleme

Sendikalar: Valiliğin 1 Mayıs kararını tanımıyoruz

Sendika Temsilcileri İstanbul Valiliğinin 1 Mayıs kararını tanımadıklarına ifade ederek herkesi 1 Mayıs’te Taksim Meydanına çağırdı.

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Taksim Meydanı’nda kutlaması ile ilgili Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) başvurusunu reddedip Taksim Meydanı’nda yapılacak olan 1 Mayıs kutlamalarını yasaklamıştı.

Valiliğin yasaklama kararının ardından DİSK’e bağlı Enerji İşçileri Sendikası (Enerji-Sen), Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil), Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) ve Karayolu Taşımacılık Emekçileri Sendikası (KATAŞ- SEN), Taksim Meydanı’na çıktı.

Valiliğin yasak kararını tanımadıklarını ifade eden sendikalar herkesi 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çağırdı.

Polisler tarafından ablukaya alınan sendika temsilcileri, “1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız” sloganları eşliğinde eylemlerini sonlandırdı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster