Ana Sayfa Spor 29 Nisan 2024 35 Görüntüleme

Amedspor şampiyon oldu, şehirde kutlamalar geç saatlere kadar sürdü

TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Amedspor, ligin bitmesine iki hafta kala Somaspor ile deplasmanda karşılaştı. Deplasmanda aldığı 1-0 galibiyet ile son haftaya en yakın rakibi Kastamonuspor’un 3 puan ve 10 averaj önünde giden Amedspor resmi olarak olmasa da şampiyonluğunu ilan etti.

Maçın bitiş düdüğünün çalınmasının ardından Diyarbakır’da kutlamalar başladı. Kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti. Amedspor kafilesini saat 23:55 sularında on binlerce taraftar havaalanında karşıladı. Şehrin dört bir yanından araç konvoyları yapıldı. Her sokakta adeta karnaval varmış gibi eğlenceler düzenlendi. 

2006-2007 sezonunda TFF 3.lig’de şampiyon olan  Amedspor 14 sezondur mücadele ettiği TFF 2.Lig’de ilk defa şampiyon olarak yükselmeyi başardı.

Amedspor 14 yıllık süreçte 4 kez play-off mücadelesi verse de bir üst lige çıkmayı hiç başaramamıştı. Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden efsane kaptanları Şehmus Özer’e şampiyonluk sözü verdiklerini her fırsatta hatırlatan Amedspor sporcuları bu kez sözünü tutabildi. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster