Ana Sayfa Gündem 10 Mayıs 2024 65 Görüntüleme

81 İlin Barosundan Ortak Açıklama: Mahkeme Kadıya Mülk Değildir!

81 İlin Baro Başkanlıkları hakimlerin avukatlara yönelik sözlü saldırıları nedeniyle ortak açıklama yayınladı. 

“Mahkeme Kadıya Mülk Değildir” başlığıyla paylaşılan ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı;  

“İskenderun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi’nin, dün yapılan duruşma esnasında Mersin Barosu Başkanımız Av. Gazi Özdemir’e yönelik, bir yargı mensubuna yakışmayacak davranışlarla sözlü saldırıda bulunduğu bilgisi edinilmiştir. Yine Van’da son iki günde iki ayrı hakimin meslektaşlarımızı duruşma salonundan ve odalarından zor kullanarak çıkardığı belirtilmektedir. Avukata yönelik şiddetin ve saldırıların giderek arttığı bir dönemde, aynı zamanda Baro Başkanı olan meslektaşımıza yönelik yakışıksız tutum ve sözlü saldırının bu kez mahkeme kürsüsünden gelmiş olması avukata ve temsil ettiği savunma hakkına bakışı ortaya koymaktadır. Farklı konumlarda bulunsalar da hâkim, savcı ve avukat duruşma salonlarında, adaletin tecellisi için birlikte görev yapmaktadırlar.

Av. Gazi Özdemir’in yanındayız

Hiç kimse mahkemenin ve duruşma salonunun “sahibi” olmadığı gibi adil yargılanma hakkının güvencesi olan avukatları yakışıksız sözlerle duruşma salonundan çıkarmaya çalışamaz. Görevini bu bilinçle sürdürmediği anlaşılan İskenderun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi’ne mahkemelerin kişisel çıkarlara ve bireylere ait olmadığını, kamu yararına çalışan kurumlar olduğunu hatırlatırız. Bireysel değil, avukatlık mesleğine ve savunma hakkına yönelik olan ve asla kabul etmediğimiz bu tavır ve sözlü saldırıya karşı Mersin Barosu Başkanımız Av. Gazi Özdemir’in yanında olduğumuzu ve ilgili Hâkim hakkında derhal Hâkimler ve Savcılar Kurulu nezdinde girişimde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster