Ana Sayfa Gündem 11 Mayıs 2024 79 Görüntüleme

DEM Parti’nin Hıdırellez etkinliğini Ankara Valiliği yasakladı

Yılmaz BİLGİN

ANKARA-Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü’nün Ankara’nın Haymana ilçesinde düzenlemek istediği 18’inci Hıdırellez Bayramı, Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.

Valilik yasağın gerekçesi olarak “milli” güvenlik” ifadelerini kullandı. 

Hıdırellez Etkinliğinin katılımcıları arasında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan ve çok sayıda sanatçı yer alıyordu.

Ankara Valiliği açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Nihat Alpay başkanlığında oluşturulan 3 kişilik düzenleme kurulu organizesinde, 2024 Pazar günü İlimiz Haymana İlçesi Balçıkhisar Mahallesinde “18. Hıdırellez Şenliği” adı altında etkinlik düzenleneceği bildirilmiştir. Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, milli güvenlik kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk tedbirleri kapsamında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. önleyici kolluk tedbirleri kapsamında 5442 sayılı Kanunu’nun 11. maddesinin (C) fikrası gereğince Valiliğimiz tarafından uygun görülmemiştir” 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster