Ana Sayfa Gündem 14 Mayıs 2024 80 Görüntüleme

Google bulut hizmetleri, 125 milyar dolarlık fonu buharlaştırdı

Google’a bağlı Google Cloud firması, Avustralya emeklilik fonu UniSuper tarafından tutulan 125 milyar doları yanlışlıkla sildi. Bu işlem, varlıklarının sihirli bir şekilde ortadan kaybolduğunu gören 620 bin hak sahibi arasında yaygın bir paniğe neden oldu.

UniSuper’in hizmetleri ancak geçen perşembe günü yeniden başlayabildi ve fon, müşterilerine yatırım hesaplarındaki tutarların, bir önceki haftaya ait hatalı tutarları hâlâ gösteriyor olsalar bile, mümkün olan en kısa sürede güncelleneceği sözünü verdi.

İki şirket, yaptıkları açıklamada. tüm UniSuper müşterilerinden özür diledi. UniSuper ve Google Cloud’un başkanları Peter Chun ve Thomas Kurian, “Bu, fon üyeleri için son derece sinir bozucu ve hayal kırıklığı yaratan bir olay” açıklamasında bulundu. 

Onlara göre, hata, emeklilik fonunun bulut hizmetlerinin yanlış yapılandırılmasından kaynaklandı. Bulut hizmetleri sağlayıcısı, “Bu, Google Cloud’un dünyadaki hiçbir müşterisince yaşanmamış benzersiz bir olaydır ve gerçekten de yaşanmaması gerekirdi” diye ekledi.

 

İnternet devi, her şeyden önce UniSuper müşterilerine silinen verilerin kurtarılması için her türlü çabanın gösterildiği konusunda güvence vermek istedi. 

Açıklamada, “UniSuper ve Google Cloud arasındaki sıkı çalışma ve işbirliği, Bulut’ta yedeklenen verilerin tamamen kurtarılmasını sağladı” dendi.

UniSuper’in bulut hizmetlerindeki bu yanlış yapılandırma, özellikle finansal güvenlik açısından birçok uzman arasında endişeye neden oluyor. 

Dünya genelinde, milyarlarca doları yöneten şirketler, müşterilerinin verilerini yedeklemek için bulut hizmetlerini kullanıyor. 

Bu, sadece emeklilik fonu yöneticilerini değil, aynı zamanda bulut hizmetlerinin uygun şekilde güvence altına alınmasını ve her şeyden önce uygun şekilde yapılandırılmasını sağlamaya yönlendirmesi gereken çarpıcı bir uyarı oldu. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster