Ana Sayfa Politika 14 Mayıs 2024 75 Görüntüleme

MHP ve AKP arasında gerilim: Bahçeli, “Sabrımızı taşırmasınlar” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Emniyeti’ndeki açığa almaları 'komplo' olarak nitelendirdi: 'Sabrımızı taşırmasınlar'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki bazı emniyet görevlerinin açığa alınmasını, MHP, AKP ve Cumhur İttifakı’na “komplo” olarak nitelendirdi.

Türkiye üzerinde emniyet ve yargı üzerinden “hesap yapanların” 15 Temmuz gecesine bakması gerektiğini kaydeden Bahçeli, “Ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı taşırmasınlar” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında bazı emniyet görevlilerinin açığa alınması ve evlerinde arama yapılmasının ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu.

Ankara Emniyeti’ndeki üç ismin görevden alınmasını kastederek, “Bugünlerde iç işgal cephesinde toplanıp, aynı zamanda emniyet ve yargı içine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir” dedi.

“İlişki ağlarının farkındayız”

Bahçeli, “Ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı taşırmasınlar. Maşa kullanıp sütre gerisine saklananların hepsini takip ediyoruz. Olan biten tüm kanun dışı irtibat ve ilişki ağlarının farkındayız” diye devam etti.

“Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” diyen Bahçeli, MHP, AKP, Cumhur İttifakı ve “son tahlilde Türkiye”nin hedef alındığını savundu.

“17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğmeyeceklerini” belirten ve gizli tanık ifadeleriyle yürütülen soruşturmaları “şerefli isimleri karalama kumpası” olarak nitelendiren Bahçeli, “emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmelidir” dedi ve şöyle devam etti:

“Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş! Hepsine göstermek, hepsini yaka paça içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur.”

Bahçeli etki ajanlığını savundu

Bahçeli, Meclis gündemine gelecek olan 9. yargı paketinde casusluk suçuyla ilgili getirilen ve kamuoyunda “etki ajanlığı” olarak nitelendirilen düzenleme hazırlığını da bu kapsamda savundu:

9. yargı paketinde casusluk suçuyla ilgili yeni düzenlemeden rahatsız olanların çok iyi araştırılıp incelenmesi gerektiğini belirten Bahçeli, “Yurt içinden ve yurt dışından hain FETÖ’cülerin, onlara sözcülük yapan satılmış, devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır” ifadesini kullandı. (BBC Türkçe)

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster