Ana Sayfa Politika 15 Mayıs 2024 63 Görüntüleme

DEM Parti Heyeti Avrupa’da Görüşmeler Gerçekleştirdi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti) Avrupa’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet Almanya’da görüşmeler gerçekleştirirken bir başka DEM Parti heyeti ise Avusturalya’da temaslarını sürdürdü. Avrupa’daki görüşmelerin devam edeceği aktarılıyor. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay, DEM Parti Avrupa Temsilcisi Eyyup Doru ve Almanya Temsilcisi Leyla İmret’ten oluşan heyet iki gündür Almanya’da görüşmeler gerçekleştiriyor. 

Almanya Sol Parti Eş Genel Başkanı Martin Schirdewan ve Dış İlişkiler Sözcüsü Gregor Gysi ile bir araya gelen dem parti heyeti, ardından Rosa Lüksemburg Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bierman ile bir görüştü. 

Almanya’da bir çok kurum ve dernek temsilcileri ile de bir araya gelen DEM Parti Heyeti  Friedrich Neuman Vakfı temsilcileriyle görüşme gerçekleştirdikten sonra, Almanya Federal Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı Anna Lührmann ile de Almanya Parlamentosu’nda bir araya geldi.

Görüşmelerin yerel seçim sonuçları ve Türkiye’de yaşanan güncel gelişmeler hakkında gerçekleştirildiği ifade ediliyor.  DEM Parti Eş Genel Başjanı Tülay Hatimoğulları görüşmelerde Kürt sorununun kalıcı, barışçıl ve demokratik çözümü konusunda Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği üyesi ülkelerin daha fazla katkıda bulunması talebinde de bulundu. 

Başka bir heyet Avusturalya’da temaslarını sürdürdü

DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Avusturya Temsilcisi Redar Han’dan oluşan başka bir heyet ise Avusturya’da diplomatik görüşmeler gerçekleştirdi.

DEM Parti Heyeti; Viyana Eyalet Parlamentosu Yeşiller Partisi İnsan Hakları Sözcüsü Berivan Aslan, Avusturya Parlamentosu SPÖ milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Harald Troch, SPÖ milletvekili ve Avusturya-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Selma Yıldırım, Avrupa Konseyi SPÖ temsilcisi ve Türkiye Raportörü, Federal Konsey Grup Başkanı Stefan Schennach ile bir araya geldi.

Görüşmelerde; 31 Mart yerel seçim sonuçları, kazanılan belediyelerin durumu ve geçmişteki kayyım uygulamaları, Kürt sorununun demokratik ve barışçı çözümüne ilişkin mücadeleler, 39 aydır İmralı Cezaevinde sürdürülen hukuk dışı tecrit, Kobanî Kumpas Davası ve HDP Kapatma Davasında gelinen aşama ile Türkiye-AB ilişkileri konuları konuşuldu. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster