Ana Sayfa Gündem 25 Mayıs 2024 48 Görüntüleme

Diyarbakır Barosu: Cumartesi Anneleri ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz

Diyarbakır Barosu, Cumartesi Annelerin 1000.Hafta eylemleri nedeniyle basın açıklaması metni yayınladı.  “Hakikat Arayışında 1000.Hafta” başlığıyla yayınlanan açıklamada Cumartesi Anneleri/İnsanları ile dayanışma içerisinde olmaya devam edileceği vurgulandı. 

Açıklama metnin de ise şu ifadeler yer aldı;

“Cumartesi Anneleri/İnsanları, 27 Mayıs 1995’ten beri, 1000 haftadır her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri düzenleyerek ülkenin yakın tarihinde gözaltında kaybettirilen ve faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının bulunmasını ve faillerin yargılanmasını istemektedir. Cumartesi Anneleri/İnsanları, birçok kez keyfi ve hukuk dışı engellemelere maruz bırakılmalarına rağmen adalet beklentileri ve yakınlarının akıbetlerine ilişkin taleplerinden vaz geçmemiştir.

1990’lı yıllarda zorla kaybetme vakıalarıyla onarıcı adalet anlayışıyla hakikatle yüzleşmenin sağlanması, yargı makamlarınca cezasızlık algısına yönelik pratiğinin sonlanması ve faillerin insanlığa karşı suçlar kapsamında yargılamalar yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, geçmişle yüzleşmeden sağlıklı ortak bir gelecek inşa edilemez. Diyarbakır Barosu olarak; Toplumsal Barışın inşası ve hakikatle yüzleşmenin sağlanması için sürdürdükleri insan hakları mücadelelerinde, Cumartesi Anneleri/İnsanlarıyla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster