Ana Sayfa Politika 30 Mayıs 2024 33 Görüntüleme

Bakırhan Hilvan’dan seslendi: 2 Haziran’da daha güçlü bir oy farkıyla Hilvan’ı alacağız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,  iptal edilen belediye seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü tekrarlanacağı Hilvan’daydı. Önce tarım işçileriyle bir araya gelen Bakırhan, daha sonra ilçe merkezinde yapılan halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan Bakırhan şunları söyledi;

“Sizlere, buraya gelmeden önce eş genel başkanımızla birlikte ziyaret ettiğimiz Kandıra ve Edirne Cezaevinden Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın selamlarını getirdim. Yine Kobanî Kumpas Davasında ceza alan 13 yoldaşımızın selamlarını getirdim. Aldıkları haksız cezaların yerine bize Hilvan’ı kazanacak mısınız diye soruyorlardı. Ben de size soruyorum. Hilvan’ı kazanacak mıyız tekrardan? Her bijî mala we ava. Eminim ki Hilvan halkı önceki dönem eş genel başkanlarımızı ve yöneticilerimizi haksız şekilde tutsak eden bu zihniyete, 2 Haziran’da en büyük cevabı vererek Kürt halkının nerede durduğunu bir kez daha kanıtlayacaktır.

Kürt halkı bütün baskılara rağmen 79 belediye aldı

Biliyorsunuz çok değerli yoldaşlarımız var ve artık aramızda değiller. Bir kez daha bu vesileyle İbrahim Ayhan’ı, Feridun Yazar’ı, Muhsin Melik’i saygı ve minnetle anıyorum. Muhsin Melik kalleş bir saldırıda katledilirken bu günler için yaşamını verdi. İbrahim Ayhan sizin seçtiğiniz bir vekildi, onu bir gün rahat bırakmadılar. Sürgün yollarında yaşamını yitirdi. Feridun Yazar, 30 yıl boyunca Kürt halkının demokratik haklarına kavuşması için mücadele etti, bütün ömrünü feda etti. Kürtlerin dili, kimliği için, onurlu ve eşit bir yaşama ulaşması için emek veren ama bugün aramızda olmayan bütün yoldaşlarımıza üç arkadaşımız şahsında saygı ve minnetlerimizi gönderiyoruz. Onlara sözümüzü bir kez daha bu alanda yineliyoruz. Hiçbir bedel, hiçbir emek boşuna verilmedi. Kürt halkı bütün emeklere, bütün bedellere sahip çıkarak bütün baskılara rağmen Kürdistan’da 79 belediye aldı. Siz var olun! Hun her biji! Bu büyük mücadeleye sahip çıktığınız için, halkımız için bedel ödeyenlerin, mücadele edenlerin bayrağını dalgalandırdığınız için sizlere ne kadar minnet ve saygı duysak yeridir. 

Onların “gerçek belediyecilik” dediği rantçılıktır ve yolsuzluktur 

Bitlis’te 2800’e yakın oyumuz bilinçli olarak yok sayıldı, itiraz ettik ama İl Seçim Kurulu ile YSK itirazımızı reddetti. Hilvan’da belediyeyi oylarınızla aldık ama rakip partinin adaylarının, birilerinin MOBESE’lerin gördüğü bir yerde 2 sandığı ateşe vermesi üzerine seçim yenileme kararı alındı. Bitlis’te seçim yenilenmiyor, Şırnak’ta hileyle aldıkları seçim yenilenmiyor, Kars’ta kaçak ve haram seçmenlerle aldıkları seçimler yenilenmiyor ama Hilvan’da seçim yenileniyor. Bu haksızlık değil de nedir? Ama onların unuttuğu bir şey vardı. 

Hilvan halkı 2 Haziran’da kendisinden çalınan belediyeyi tekrar güçlü bir şekilde alacaktır. Bu sadece bir belediye seçimi değildir, hırsızlık yapanlar ile Hilvan halkının seçimidir. Ben Hilvan’ı çok iyi biliyorum; Hilvan halkı onurludur, adaletsizliği ve hırsızlığı kabul etmez, kendi iradesiyle oynayanları asla kabul etmez. Bu hırsızlığı yapanlar bunu yaptığına sandıkta pişman olacaktır. Öyle değil mi kadın arkadaşlar, öyle değil mi gençler? Sanki yıllardır Hilvan’da iyi bir hizmet yürütmüşler gibi reklamları da “gerçek belediyecilik”. Yahu sizin gerçek belediyeciliğiniz yolsuzluktur, usulsüzlüktür, adaletsizliktir. Sizin “gerçek belediyecilik” dediğiniz belediyelerde rantçılığın alası yapılıyor, hırsızlığın ve yolsuzluğun alası yapılıyor. Sizin “gerçek belediye” dediğiniz yerlerde yol yok, kaldırım yok, su yok, hizmet yok. Gençlere ve kadınlara hizmet sunacak tek bir yer yok. 20 yıldır bu ülkenin başına bela olan, belediyelerin kaynaklarını çarçur eden, halkı yok sayan, belediyelerin kapısını halka kapatan bu anlayış çıkıp gerçek belediyecilik diyor. Gerçek belediyecilik orada değil Siirt’te, Batman’da, Amed’de, Dersim’de, Karaçoban’dadır. Gerçek belediyecilik Kürdistan’ın dört bir yanında demokratik toplumcu yerel yönetimlerdir. Gerçek belediyecilik yapanlar da hırsızlık, yolsuzluk yapmaz. 

Halkımızın iradesini gasp edenleri, hile yapanları 2 Haziran’da göndereceğiz

Bizim iktidar partisinden aldığımız belediyeler borç batağında. Kayyımlardan aldığımız belediyeler 100 yıl dahi ödesek kapanmayacak bir borç batağına batırılmış. Bizim onlardan aldığımız belediyelerde ne kadın ne hizmet ne yoksul ne emekçi halk var. Varsa yoksa ihale var, usulsüzlük, ailecilik, akrabasını işe koyma var. Bunların elleri semada başları seccadede gibi duruyor ama akılları haramdadır, hak yemektedir. Bu haram yiyenleri, halkımızın iradesini gasp edenleri inşallah 2 Haziran’da göndereceğiz. Hile yapanlara sandıkta iyi bir ders vereceğiz. Hilvan gibi böylesine bereketli toprakları ve tarihi bir geçmişi olan bir kentin yolu ve kaldırımı böyle mi olur? Çamur içinde, toz içinde. Sanki hiç hizmet verilmemiş bir köy görünümde. Biz burayı güçlü bir şekilde aldığımızda adaletin ve hizmetin ne olduğunu göreceksiniz. 

Değerli Hilvan halkı, bakın ayette ne diyor? “Ey iman edenler; kendinizin, anne babanızın aleyhine bile olsa adaleti ayakta tutun”. Şimdi Hilvan’daki seçimi yenileyenler adaletten uzaklaştı mı? Peki, bu ayete göre bu yolsuzluğu, bu haksızlığı yapanlar nedir? Suç işlemiş günahkarlardır değil mi? İşte bunlar akşama kadar sözde okudukları Kuran-ı Kerim’e ters düşen pratikler içerisindedirler. Bunların aklı fikri haram ve hilededir. Değerli halkımız, inşallah 2 Haziran’da daha güçlü bir oy farkıyla Hilvan’ı alacak mıyız? Sizden iki söz daha almak istiyorum. Sandıklar yakılmasın, çalınmasın diye sandıkları koruyacak mıyız? Gençler, bu sandık koruma işi sizin ve kadın arkadaşlarındır. Oy kullanan ama çeşitli sebeplerden dolayı mevsimlik tarım işçisi olarak Hilvan’ın dışında bulunan arkadaşlarımızı, akrabalarımızı sandığa davet edecek miyiz? 

Dem Parti’yi yerelde ve genelde iktidar yapalım ki cezaevleri özgürleşsin

Gençlerin bir talebi vardı. Emin olun ki bir gün cezaevindeki bütün siyasi tutsaklar özgürleşecek, tecrit kalkacak. Bu ülkedeki cezaevleri fabrika olacak. Cezaevinde bulunan birçok insanın haksız ve hukuksuz yattığını bilmeyen yok. Siyasi tutsakların tamamı AKP’nin tercihiyle yatıyor. İşte sandıkta güçlü oy alalım, Dem Parti’yi yerelde ve genelde iktidar yapalım ki cezaevleri özgürleşsin, siyasi tutsaklar özgürleşsin. 

Bekir Bozdağ kimdir, Meclis Başkanvekilidir. TBMM Başkanvekili oraya seçildikten sonra tarafsız olma yemini ediyor. Peki, tarafsız olması gereken Meclis Başkanvekili neyin çalışmasını yapıyor? AKP’nin. Bunların her tarafı yanlış ve hile. Biz Sırrı Süreyya Önder’i hiçbir seçim çalışmasına kattık mı? Biz böylesine titiz kurallara uyarken ve haksızlık yapmayan bir duruş ortaya yaparken, onlar iktidarın olanaklarını kullanarak gelip seçim çalışması yapıyorlar. 

Kırmızı plakaları bıraktım arkadaşlarımızın arabasına binerek geldim

İşte bu iktidarın olanaklarını kullananlar, tarafsız olması gerekenler taraf tutuyor. Siz onlardan daha çok partinizin tarafını tutun. Var mısınız daha güçlü şekilde partinizin yanında yer almaya? Normalde Meclis’in bize verdiği kırmızı plakalar vardı. Ben sırf seçim çalışmasına geliyorum diye arabayı Ankara’ya bıraktım. Amed’den arkadaşlarımızın aracına binerek geldim. İşte adaletsizlik, hırsızlık, yolsuzluk ile hak mücadelesinin seçimlerine gireceğiz. Adalet kazanacak, hak kazanacak. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Buradan büyük bir müjde bekliyoruz. 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster