Ana Sayfa Gündem 30 Mayıs 2024 57 Görüntüleme

Oyuncu Ahmet Uğurlu yaşamını yitirdi

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Uğurlu, 72 yaşında vefat etti. 

İstanbul’da vefat eden sanatçının vefatını Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Cem Yılmaz, “Çocukluk arkadaşlarım Taner kardeşimin ve Tuna abimin dayısı, Mustafa abimizin abisi değerli büyüğümüz Ahmet Uğurlu abimizin mekanı cennet olsun.. Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim… Gençlik kahramanımızdı mekanı cennet olsun” diye yazdı. 

Ahmet Uğurlu’nun cenazesi, yarın öğle vakti Üsküdar Şakirin Camisi’nde kılınacak namazın ardından, Anadolu Hisarı Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 

Ahmet Uğurlu Kimdir ?

Konya’da 1952 yılında doğan Ahmet Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirdi. Kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu’nun ağabeyi idi. 

Ahmet Uğurlu, 1991 yılında boşandığı Necef Uğurlu ile evliliğinden bir oğlu var. 

Birçok tiyatro oyunu, dizi ve filmde yer alan Ahmet Uğurlu, kendisine birçok ödül getiren Tubatta Rövaşata (1996) filmindeki “Mahsun” rolüyle seyircinin belleğinde yer etti. Sanatçının rol aldığı bazı filmler Avcı (1997), Eski Fotoğraflar (1998), Eşref Saati (2007), Zoraki Başkan (2009), Memleket Meselesi (2010), Behzat Ç. (2011) olarak sıralanabilir. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster