Ana Sayfa Gündem 30 Mayıs 2024 31 Görüntüleme

Tapu ve Kadastro’nun uçağı gündem oldu

Başarır, Tapu-Kadastro uçağının Özhaseki tarafından "evine giderken kullanıldığını" iddia etti, bakanlık "imzalanan protokol kapsamında planlı il ziyaretlerinde kullanıdığı" açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bakan Mehmet Özhaseki’nin Tapu ve Kadastro’nun haritalama uçağını “özel işleri için kullandığını” iddia etti. 

Başarır, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Tasarruf tedbirleri demişlerdi, 250 araçlık konvoylar olmayacak demişlerdi. Neyi gördük, Ulaştırma Bakanının ihale verdiği firmanın uçağıyla Almanya’ya gittiğini. Bir skandal da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ait. Bakan, devletin uçağıyla seyahat ediyor. Aslında bu uçağı Tapu ve Kadastro havadan çekim için kullanması lazım ama Bakan Ankara’dan evine, Kayseri’ye gidiyor. Bu uçağı özel işleri için kullanıyor.”

Başarır, Özhaseki’nin, 10 Mayıs ve 29 Mayıs’ta uçağı Ankara’dan Kayseri’ye evine gitmek için kullandığını; daha öncede Hatay, Muğla ve Elazığ’a da aynı uçakla gittiğini tespit ettiklerini belirti. Başarır, “Çıkıp, bunun hesabını topluma verin. Bayram yaklaşıyor, insanlar bin 200 liraya bilet alıp memleketlerine gidemiyor. Siz bunu ne hakla yapıyorsunuz?” diye seslendi. 

Bakanlık “protokol imzaladık” dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tapu ve Kadastro uçağının, 2018 yılında imzalanan protokole göre, mevcut işlerinin yanı sıra bakanlığa da hizmet verdiğini açıkladı.

Açıklamada, “İmzalanan protokole uygun olarak bu uçak; görev uçuşu gerçekleştirmediği zamanlarda, 2018 yılından bugüne kadar çeşitli vesilelerle plananan il ziyaretlerinde ayrıca deprem, yangın, sel gibi afet süreçlerinde ve tarifeli uçuşlanın programlarla örtüşmediği zamanlarda Bakanlığımıza hizmet vermektedir” denildi. 

Uçağın deprem bölgesindeki iller arasında tarifeli uçuş olmadığı için kullanıldığı belirtilen açıklamada, 10 Mayıs’taki Kayseri uçuşunun bir açılış programı nedeniyle yapıldığı, bunun bakanan sosyal medya hesaplarında yer aldığı belirtildi. 

Açıklamada, “Tapu ve Kadastro uçağı, ulaşım giderlerinden de bakanlığımıza ve devletimize maliyetten tasarruf sağlamakadır. Yine bakanlık heyetimizce toplu olarak kullanılan uçağın maliyet hesabına bakıldığında da ciddi bir tasarruf edildiği görülecektir. Bu anlamda bahsi geçen uçağın, bazı basın ve yayın organlanda söylendiği gibi özel işlerde kullanıldığı ve tasarruf tedbirlerine aykırı olduğu iddiası bir iftiradan ibarettir” denildi. (Ajans Bizim)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster