Ana Sayfa Gündem, Politika, Sağlık 14 Ağustos 2023 167 Görüntüleme

Sağlık Bakanlığı, Adıyaman’da; ihalesi iki yıl önce yapılması rağmen inşaatı başlamayan ağız ve diş sağlığı merkezi için yeniden ihale açtı

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Adıyaman ili Kahta ilçesine yapılacak olan  “25 Ünitlik Kahta İlçesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi” için 24 Temmuz 2023 tarihinde ihale ilanı açtı.

Açılan ihalenin  4 Mart 2021 tarihinde de yapıldığı, 18 Ağustos 2021 tarihinde ihale şartları taşıyan ve ihaleyi kazanan Pergel Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasının 20 milyon 519 bin TL bedel ile verildiği öğrenildi. 

Aradan geçen iki yıla rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmeyen Ağız Diş Sağlığı Merkezi yeniden ihaleye çıkarıldı. 

Adıyaman Valiliğinin 2018 yılından beri Yatırım Programına eklediği Kahta Ağız Dış Sağlığı Merkezi, proje için ayrılan 12 milyon liralık bütçeye rağmen yapılmadı. 2019 yılında  “30 Ünitlik Kahta İlçesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi” olarak büyütülen proje yine ihale edilmedi. 

İshak Şan Projenin yapılacağı alan değişti 

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile projenin yerinin değiştiğini belirten Ak Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan, ” Projenin yapılacağı yer Kahta ilçesi Atatürk mahallesi olarak belirlenmişti. Ancak 2021 yılında yapılan ihaleye göre, projenin yapılacağı yer Demirciler Çarşısı olarak belirlenmiş ve bu alan yıkılmıştı” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster