Ana Sayfa Gündem 18 Ağustos 2023 150 Görüntüleme

Yoğun bakımdaki hasta tutukluya kelepçeli tedavi!

Şakran Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yılmaz Özalp geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede kelepçeli bir şekilde tedavi edildi. Hayati tehlikesi süren Özalp’ın infazı ertelendi, aile suç duyurusunda bulundu.

İZMİR – Şakran 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yılmaz Özalp 5 Ağustos’ta geçirdiği kalp krizi sonucu Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Özalp, 10 gündür yoğun bakım ünitesinde entübe edilerek, kelepçeli bir şekilde tedavi edildi.

43 yaşındaki Yılmaz Özalp, “Örgüt propagandası ve Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakkında açılan bir dava nedeniyle verilen 1 yıl 7 ay cezanın onanmasıyla 1 Ocak 2022’de tutuklandı. Yaklaşık 8 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Özalp’ın infazı, entübe edilmesi nedeniyle dün 3 ay ertelendi. Özalp’ın infazının ertelenmesinin ardından kelepçeler çıkarıldı. Hayati tehlikesi devam eden Özalp’ın ailesinin hastane önünde bekleyişi sürüyor.

Mezopotamya Ajansından Delal Akyüz’e konuşan İdris Özalp, Nisan ayında kardeşinin anjiyo olduğunu ve doktorun kendisine tedavisinin devam etmesi gerektiğini söylemesine rağmen yetkililerin bu konuda adım atmadığını ifade etti. Özalp, “Kardeşim tedavi olması gerektiğini cezaevi yetkililerine söyledi. Ancak Cezaevi yetkilileri ‘Burada çok hasta var. Zaten senin de az zamanın kaldı dışarıda tedavi olursun’ demişler. Yani böyle bir şey olabilir mi? İnsan kalbinden rahatsız ama ‘dışarı çıkınca tedavi ol’ diyorlar. Kardeşime resmen 3-4 ayın kalmış git öl diyorlar” dedi.

Kardeşinin hastaneye kaldırıldıktan sonra ki gün kendilerine haber verildiğini ifade eden Özalp, kardeşinin hangi koşullarda hastaneye kaldırıldığını ya da ilk müdahalenin nasıl gerçekleştiğine dair şüpheleri olduğunu belirtti. Özalp, şöyle devam etti: “Hastaneye getirildiğinde Kardiyoloji bölümünde bir hafta kaldı. Kardeşimi görmeye gittiğimde kolu kelepçeliydi. Jandarma’ya dedim bu insan solunum cihazına bağlı, nefes almakta zorlanıyor, kalbi durmuş 20 dakika kalp masajı yapmışsınız, hayati tehlikesi var. Anjiyodan çıkan bir insan bu şekilde nasıl kelepçe takarsınız. Bu insan haklarının dışında insanın vicdanı müsaade etmez dedim. Ancak bana, ‘Biz prosedürü uyguluyoruz’ dediler. Ziyaret saatinden sonra doktora aynı şeyleri söyledim. Oda ‘Bizimle alakalı bir durum değil. Jandarma ile görüşün’ dedi. Hastalığını bırakın o kelepçeyi gördüğümde bittim.”

Kardeşini görmek için savcılıktan izin almak zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi. Özalp, kardeşinin cezaevine girdiğinde her hangi bir sağlık sorunu olmadığını belirterek, “Bizden bir can aldılar, nefesi solunum cihazına bağlı bir insan veriyorlar. Burada adaletsizlik var” dedi.

Aile suç duyurusunda bulundu

Yapılanların insan üstü bir uygulama olduğunu dünyanın hiçbir yerinde bu tarz uygulamaların olmadığını söyleyen İdris Özalp,  “İnsan cezaevine girer cezasını çeker. Ama hakları bu şekilde ihlal edilemez. Bu yaşananlar kelimeler ile anlatılamıyor” diye aktardı. 

Özalp, kardeşinin kelepçeli tedavi edilmesine karşı da CİMER, Sağlık Bakanlığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster