Ana Sayfa Gündem 20 Eylül 2023 181 Görüntüleme

Tutuklu gazeteciye bağlaması verilmedi

Ankara’daki Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Fırat Can Arslan’a gönderilen bağlama kendisine verilmedi.

MA’dan Mehmet Aslan’ın haberine göre, Ağustos ayında Arslan’a gönderilen bağlama, önce “kantinde var, dışardan almıyoruz” gerekçesi ile verilmedi.

Arslan’ın itirazı üzerine 25 Ağustos’ta konuya ilişkin toplanan İdare ve Gözlem Kurulu’nun verdiği kararda, cezaevinde bulundurulabilecek eşya yönetmeliğinde yer alan 10’üncü maddeye ve bu maddede yer alan müzik aletlerin verilmesi düzenlemesi yanı sıra kantin hizmetlerini düzenleyen 27’nci maddeye işaret edildi. Kararda, müzik aletlerinin tutukluya verilebileceğini, kantinde olmayan eşyaların da dışarıdan teminin sağlanabileceğinin bilgisine yer verildi.

Arslan’ın lehine olan yönetmenliklere rağmen kurul aldığı kararda, cezaevinin güvenliğini ve suç işlenmesinin önün alınmasını gibi hususları öne sürerek, Arslan’a gönderilen bağlamanın iç kısımlarına herhangi bir zarar vermeden detaylı aranmasının imkansız olduğu, bağlamanın “iç kısmında örgütsel haberleşme notlarının saklanmış olma ihtimali” gerekçesiyle, bağlamanın verilmemesine karar verdi.

Arslan’ın para vererek, idare üzerinden bağlama satın alması da istendi.

Gazeteci Arslan, İdare ve Gözlem Kurulu’nun kararına itiraz etti.  

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster