Ana Sayfa Politika 13 Aralık 2023 155 Görüntüleme

Papa Francesco: Derhal insani ateşkes sağlanması yönündeki çağrımı yineliyorum

Meksikalı yayın kuruluşu N+ ile söyleşi yapan Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, İsrail ve Gazze savaşına yönelik ateşkes çağrısında bulundu.

Meksikalı yayın kuruluşu N+ ile söyleşi yapan Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, İsrail ve Gazze savaşına yönelik ateşkes çağrısında bulundu.

Papa Francesco söyleşide savaşı lanetleyerek, “Savaş her zaman bir yenilgidir. Savaşta kazananlar sadece silah üreticileridir” dedi.

Gazze’de görev yapan bir Katolik din adamıyla düzenli olarak konuştuğunu ve bölgedeki Katolik kilisesine yaklaşık 600 kişinin sığındığını açıklayan Papa, “Her gün cemaati arıyorum. Rahipler ve rahibeler tüm bu insanlarla ilgileniyor ve bana orada neler olduğunu ve oradaki terörü anlatıyorlar” diye konuştu.

Papa Francesco, Çarşamba günü Vatikan’da yapılan geleneksel kabul töreninde de İsrail ve Filistin’deki çatışmaları büyük endişeyle takip ettiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Derhal insani ateşkes sağlanması yönündeki çağrımı yineliyorum; orada çok acı çekiliyor. İlgili tüm tarafları müzakerelere yeniden başlamaya teşvik ediyor ve herkesi, tükenme noktası gelmiş Gazze halkına gerçekten ihtiyaç duyduğu insani yardımların ulaştırılması için acil taahhütte bulunmaya çağırıyorum.’’

Rehinelerin serbest bırakılması çağrısı da yapan Papa, “İsraillilerin ve Filistinlilerin bu büyük acısı son bulsun. Lütfen: silahlara hayır, barışa evet! ” dedi.

 N+/BBC 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster