Ana Sayfa Gündem 16 Aralık 2023 151 Görüntüleme

KESK: İktidarın uygulamaları sonucu en az 100 KHK’lı intihar etti

Diyarbakır- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen üyelerinin işlerine geri dönmesi için bugün Ofis semtinde bulunan Hazal Park’ında basın açıklaması düzenledi. 

Basın açıklaması metnini SES Amed Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak okudu. 

Orak, “Darbe girişimi sonrası kendine muhalif olanları, çıkardığı KHK’ler ile hukuksuz bir şekilde ihraç eden iktidar; Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış sendikal hakları, ihraçların gerekçesi olarak göstererek, insan hakları ve evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan uygulamalara imza atmıştır” dedi. 

İktidarın ihraçlar sonrasında işinden ettiği birçok emekçiye ve ailelerine; bu ülkenin vatandaşı değilmiş gibi davranarak sosyal haklardan mahrum bıraktığını akataran Orak, “Neden işsiz kaldıkları dahi söylemeden, savunmaları alınmadan, yargılanmadan, sorgulanmadan insanları işinden, aşından etmenin sonucu; bazen amansız bir hastalık, bazen de intiharla gelen acı bir ölüm olmuştur. Onlarca insan bu zulümden sonra yaşamını yitirdi, öldükten sonra iade kararları verildi” 

En az 100 KHK’lı intihar etti

Orak, “Mağduriyet edebiyatı ile oy toplayıp iktidarı ele geçirenler, mağduriyetlerin en alasını yaşattılar. En az 100 kişi bu kanunsuzluğun sonucu olarak kendi canına kıymıştır. Bunlar yetmezmiş gibi, 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle ihraç kararları verip emekçileri ekmek ile terbiye edebilecekleri yanılgısına düşmüşlerdir ” dedi. 

Tek adam rejiminin halkı açlığa, yoksulluğa ve hukuksuzluğa mahkûm ettiği ifade edilen açıklamada, “tek adam rejiminin anti demokratik uygulamalarından biri olan OHAL Komisyonu keyfi kararlar vermiş ve hukuki cinayetler işlemiştir. OHAL Komisyonunun keyfi kararları, şimdi de yargı eliyle devam etmekte, AKP-MHP iktidarının yargıya baskısı, KHK hukuksuzluğunun devam etmesine neden olmaktadır. İlk günden beri KESK olarak hem fiili meşru mücadelemizle, hem de hukuki mücadelemizle ihraçların anti demokratik ve hukuksuz olduğunu haykırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Son arkadaşımız görevine iade edilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

Orak, “Demokratik toplumcu sendikacılık mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Savaşa karşı onurlu bir barışı, Ölüme karşı yaşamı, tekçiliğe karşı çoğulculuğu, karanlığa karşı aydınlığı savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi ve hiçbir gücün bizi bu mücadeleden alı koyamayacağını buradan bir kez daha haykırıyor KESK’li ihraçlar onurumuzdur. KHK’ler gidecek biz kalacağız! , Yaşasın Örgütlü mücadelemiz, Yaşasın KESK”  açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi) 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster