Ana Sayfa Gündem, Özel Haber 12 Ocak 2024 1197 Görüntüleme

Diyarbakır’da kadın mahpuslar için uluslararası konferans düzenlenecek

Tevgera Jinên Azad (TJA), 13-14 Ocak 2024 tarihlerinde Diyarbakır’da, “Sessizlik Zinciri: Kadın Siyasi Mahpusların Etrafındaki Duvarları Yıkmak” başlığı altında uluslararası konferans düzenleyecek. 

Sekiz farklı ülkeden gelecek katılımcıların ağırlanacağı konferansın açılış konuşmasını Avrupa Parlamentosu üyesi ve önceki dönem milletvekili Martina Anderson yapacak. 

Konferans kapsamında Filipinler, Filistin, Kolombiya, İspanya Bask Bölgesi, Katalonya, İran ve Güney Kürdistan’dan gelecek  eski siyasi mahpuslar, akademisyenler, hukukçular, gazeteciler, politikacılar, insan hakları aktivistleri, uluslararası temsilciler, sivil toplum kuruluşları, kültürel ve sanatsal toplulukları bir araya getirilerek Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden kadın siyasi mahpusların maruz kaldıkları insan hakları ihlallerini gündeme taşımaya çalışılacak.

Kadın siyasi mahpusların deneyimlerini, mücadelelerini ve direnişlerini uluslararası ve yerel düzeyde paylaşılması planlanan konferansta ayrıca medya, sanat, hukuk gibi farklı alanlarda etkili savunuculuk stratejilerini ve yöntemleri tartışılacak. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster