Ana Sayfa Gündem, Sağlık 5 Eylül 2023 299 Görüntüleme

Serbesti.com.tr gündeme getirmişti başhekim iddiaları doğruladı

Haber Merkezi- Diyarbakır, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kulak-Burun-Boğaz (KBB) bölümündeki doktorların burun estetiği ameliyatı yapmak isteyen hastalardan “bıçak parası” aldığı iddialarını aylar önce  “Devlet hastanesinde “Bıçak Parası” ile ucuz estetik ameliyatı” başlığıyla gündeme getirmiştik. 

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Öden, KBB uzmanlarını “para ile estetik yapmak, diğer hastalara bakmamakla” suçladı. 

Başhekim Öden, “Bu arkadaşlar bir yıl boyunca ne ameliyatı yapmışlar? Gelin hep birlikte bakalım. Estetik ameliyat dışında kimseye bakmıyorlar. Silvan’dan gelen gariban insanın ne suçu var. Bir yıldır kulak akıntısı çeken insanı muayene bile etmiyorlar. Çünkü parası yok.” açıklamalarında bulundu.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hafta boyunca Kulak Burun Boğaz (KBB) ameliyatı yapılmaması kararı alındı.

KBB uzmanları, idarenin mobbingine maruz kaldıklarını, sözleşmelerine aykırı şekilde ilçelerde görevlendirildiklerini, Yaptıkları ameliyatların ücreti faturalı bir şekilde vezneye yatırıldığını, doktorların ameliyathane kapalı olduğu için işlerini yapamadıklarını iddia ederken serbesti.com.tr tarafından ulaşılan hastalar, doktorların aksine KBB bölümünde büyük bir rüşvet ağının oluştuğunu onayladı.

Estetik ameliyatı için hemşirelerin kamerasız alanlarda elden ücret aldıklarını aktaran R.A, KBB bölümünde estetik ameliyatı olduğunu ve kamerasız alanda ücreti hemşirelere ödediğini iddia etti. 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster