Ana Sayfa Gündem 15 Şubat 2024 141 Görüntüleme

Marmara’da kargo gemisi battı: 6 mürettebat kayıp

Marmara Denizi açıklarında seyir halinde olan bir kargo gemisi İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak battı. ‘BATUHANA’ isimli 69 metre boyundaki geminin 6 mürettebatı için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Marmara Denizi’nde “6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A isimli kuru yük gemisinden 06:32’de acil durum sinyali alınmıştır” denildi.

Gemiden alınan sinyalin 07:12’de kesildiği ifade edilen açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) deniz ve hava unsurlarının yönlendirildiği belirtildi.

Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı 2 gemi ve 2 bot ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı 2 römorkör bölgeye gönderildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı 1 korvet ve 1 uçağın da bölgeye yönlendirildiğini açıkladı. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster