Ana Sayfa Gündem 17 Şubat 2024 157 Görüntüleme

DTSO Kürtçe ders seçen öğrencilere tablet hediye ediyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kürtçe seçmeli dersleri tercih eden 5, 6, 7, ve 8. Sınıf öğrencilerine tablet hediye ediyor. 

DTSO 2 yıl öncede Kürtçe seçmeli ders teşviki için öğrencilere 500 adet tablet dağıtımı yapmıştı 

DTSO, “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kentimizin sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının katkıları ile Kürtçe Seçmeli Ders tercih eden öğrenciler için tablet kampanyası düzenlenecektir ” açıklamasında bulundu. 

Tablet kampanyasından kimler faydalanabilecek 

DTSO yaptığı açıklamada başvuru şartlarını ise şöyle sıraladı ; 

Başvuruda bulunacak çocuklar 5, 6, 7 veya 8. sınıf öğrencileri olmalıdır.

Eğitim gördükleri okullarda Kürtçe seçmeli ders tercihi yapmış olmalı ve seçmeli ders başvurusunun kabul gördüğüne dair belge sunmalıdırlar.

Kürtçenin Kurmanci veya Zazaki lehçelerinin herhangi birinde hazırlayacakları kentimizin doğası, kültürü, tarihine ilişkin kendi cümleleri ile yazacakları bir paragraflık kompozisyon ile başvuruda bulunmalıdırlar.

Çocuklar veli veya öğretmenlerinin yardımı ile aşağıda belirtilen adrese yüz yüze başvuruda bulunmalıdır.

Başvurular 19 Şubat’ta başlayacak 

Başvurular, 19 Şubat – 15 Mart tarihleri arasında Yenişehir Mahallesi Yusuf Azizoğlu Caddesinde bulunan Sanayi Mektebi Binasında bizzat yapılacak 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster