Ana Sayfa Genel 1 Mart 2024 94 Görüntüleme

Avrupa Barolarından Diyarbakır Barosuna ziyaret

İtalya, İspanya , İsveç , Norveç  ve Güney Afrika’dan gelen baro temsilcileri Diyarbakır Barosuna ziyarette bulundu.  

İtalya (Roma, Torino Baroları), İspanya (Barselona Barosu), İsveç (Stockholm Barosu), Norveç (Stavanger Barosu) ve Güney Afrika’dan avukatların bulunduğu heyet Diyarbakır Barosuna ziyaretlerde bulundu. 

Ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Diyarbakır Barosu, “Ziyarette hukuk, yargı sistemi, insan hakları ve avukatların yargı sistemi içerisindeki rolü ile avukatların mesleki faaliyettileri nedeniyle soruşturma ve yargılamalara maruz kalmaları konularında görüş alış verişinde bulunuldu ” ifadelerini kullandı. 

Avukatlara uygulanan yargı tacizini kabul etmiyoruz

Diyarbakır Barosu avukatların gözaltına alınmasına yönelik X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Mesleki Faaliyetlerinden Dolayı Avukatlara Yönelik Yargı Tacizini Kabul Etmiyoruz. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında, arama ve gözaltı kararına istinaden bu sabah saatlerinde Baromuz üyesi bir meslektaşımızın evine baskın yapılmış, arama işlemlerinden sonra meslektaşımız gözaltına alınmıştır. Avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle soruşturmaya konu edilmelerini ve her gün adliyede bulunan avukatların evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmalarını kabul etmiyor, meslektaşımızın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster