Ana Sayfa Özel Haber 6 Mart 2024 108 Görüntüleme

En çok kadın belediye başkan adayı DEM Parti’de

Özel Haber– 31 Mart Yerel Seçimlerde yarışacak adayların kesin listesi 3 Mart tarihinde YSK’ya sunuldu. Adayların yüzde 31’ini Kadın olarak belirleyen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) mecliste grubu bulunan partilerden en çok kadın aday belirleyen parti oldu. 

YSK verilerine göre DEM Parti 468 adayının 145’ini Kadın aday olarak belirledi. Eş başkanlık sistemi uygulanan DEM Parti resmi adaylarının da yüzde 31’ini kadın aday olarak belirledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart Yerel Seçimlerinde belirlediği adayların yaklaşık yüzde 9.3’ünü kadın aday olarak belirledi. 1112 seçim bölgesinde yarışan CHP sadece 103 Kadın aday belirledi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ise en az kadın aday belirleyen parti oldu. 1238 seçim bölgesinde yarışacak olan AKP sadece 27 bölgede kadın aday belirledi. AKP’nin belediye başkan adaylarının yaklaşık yüzde 2.2’si kadın aday olarak belirlendi. 

İyi Parti 950 adayından 99’unu kadın aday olarak belirlerken, MHP 804 adayının sadece 21’ini kadın aday olarak belirledi.

Saadet Partisi 1.266 adayından 46’sını kadın aday olarak belirledi. 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster