Ana Sayfa Gündem 12 Ağustos 2023 277 Görüntüleme

Diyarbakır, Bingöl ve Şırnak’ta orman yangını

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Gom ve Bamitnî köylerinde sabah saatlerinde başlayan yangın devam ediyor.

MA’da yer alan habere göre, Hacı Cemil Mezrası’nda başlayan ve yayılan yangına köylüler küreklerle müdahale ederken, bölgeye iki itfaiye aracı gönderildi.

Karadan müdahale yetersiz kalıyor

Müdahalenin yetersiz kaldığı yangın, Gom Mahallesi’nin mezarlığına da sıçrayarak yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangına müdahale için gönderilen itfaiye araçlarının ise su bulmakta zorluk çektiği ve çevre köylerden su aldığı belirtildi.

Kayalık bölgede rüzgarın ve sıcak havanın da etkisiyle yayılan yangına sadece karadan müdahale ediliyor.

Köylülerden ‘havadan müdahale’ talebi

Söndürülemeyen yangının Antak Mahallesi’ne doğru yaklaştığı, Gom ve Bamitnî köylerinde yaşayan yurttaşların da köyün girişini kazarak, toprak ile yangının yerleşim yerine girmesini engellemeye çalıştığı öğrenildi.

Köylüler, yangının ancak havadan müdahale ile söndürülebileceğini ancak sadece karadan müdahale edildiğini söyledi. Can güvenliklerinin tehlikede olduğunu dile getiren köylüler, yetkililere çağrıda bulunarak, yangına etkili müdahale edilmesini istedi.

Roboskî’de 10 dönümlük ormanlık alan yandı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyü kırsalında sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını ise köylüler kendi imkanlarıyla öğlen saatlerinde söndürdü.

Köylüler, yangın nedeniyle yaklaşık 10 dönümlük ormanlık alanın yandığını söyledi.

Kiğı’daki yangın 5 gündür sürüyor

Bingöl’ün Kiğı ilçesine bağlı Topraklı köyü yakınında 5 gün önce başlayan orman yangını henüz söndürülmedi. Yangına henüz sadece karadan müdahale yapılırken, köy sakinleri arazi yapısı nedeniyle yangına havadan müdahale yapılması gerektiğini ifade ediyor.

(Bianet)

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster