Ana Sayfa Genel 24 Ağustos 2023 150 Görüntüleme

Çanakkale’deki orman yangını 3.gününde kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’de 3’üncü gününde devam eden yangının kontrol altına alındığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 22 Ağustos saat 11.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 11 köyü etkileyen orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Yumaklı’nın verdiği bilgiye göre, yaklaşık 4 bin 80 hektarlık alan zarar gördü. 3’ü kullanılmayan olmak üzere 7 evde maddi hasar oluştuğunu belirten Yumaklı, yaklaşık 29 ahır ve ağılın hasar gördüğü bilgisini verdi.
 
Bakan Yumaklı, “48 saat dolmadan yangını kontrol altına aldık. Can kaybının olmaması tek tesellimiz. 2 bin 650 hektarlık ormanlık alan olmak üzere 4 bin 80 hektarın etkilenmesi söz konusu. 10 uçak ve 38 helikopter ile müdahale edildi. 290 kara aracı kullanıldı. 3 bin 174 personel de yine sahada mücadele etti. Kapatılan kara yolları ve boğaz trafiğe açılıyor. Eskişehir’de çıkan yangında yine yoğun bir mücadeleyle kontrol altına alındı. Ülkemizde herhangi bir yangın söz konusu değil.” açıklamasında bulundu.
 
 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster