Ana Sayfa Köşe Yazıları, Yazarlar 25.08.2024 140 Görüntüleme

Kadına şiddet “Devlet” eliyle meşrulaştırılıyor

Dil ve etnik, cinsel kimlik üzerinden vatandaşlar arasına çekilen sınırlar, aralarına atılan bölücü ve çatışmacı konular; toplumların iyiliği için değil, oligarşik egemenlerin koltuklarını koruması içindir.

Oligarşik sömürü düzeninde; eril toplumu daha çok yerleştirmek, kadını cinsel obje olarak sunup aşağılayarak yok ederek “üçüncü cins” öne çıkartılmak istenmektedir.

Aynı süreçte, erkekte aslında giderek üçüncü cinse evrildiğinden yok olmaktadır. Rockefeller gibi küresel sömürgenler eliyle kurgulanarak; erkeklik öldükçe, öldürüldükçe, yani eril nitelik kaybedildikçe erkeğin kadından etkilenme duygusu da kaybolmaya başlar.

Yaşam biçimi, bilgeliği, usu; zeka pırıltılı bakışları, bir göz süzmesi, hatta sadece varlığı ile erkeği etkileyebilen, kendine aşık edebilen, yaşam boyu ardına düşürebilen kadın; bu gün genel sömürü ve erkeğin ve erkekliğin yaşadığı kimlik ve cinsel bunalım sonucu artık erkeği etkileyemez durumda ve aşağılık bir şiddete uğramaktadır.

Bu boyutuyla bakıldığında giderek üçüncü cinse evrilen ya da yaşadığı koşulların etkisi altında kalan erkeğin, “soyunarak”, kadınsı organlarını erkeğin gözüne sokarak, erkeğin ilgisini çekmeye çalışması, yeni arayışlara yönelerek sorunu çözmenin ötesinde yeni yeni sorunlar yaratmaktadır.

Kadını köleleştiren; bu oligarşik kapitalist eril sistemde, her gün daha fazlasıyla, her gün daha da mahrem yerlerini sergiye açan bir kadın ne yazık ki meta haline gelmekten öteye gidememektedir bu düzende.

Giderek kadına artan şiddetin aslında bir sistem sorunu olduğu, erkek eliyle yaptırılması ötesinde genelde emperyalist sömürü düzeninin, özelde oligarşik işbirlikçilerin varlıklarını sürdürmek için asırlardır uygulana gelen yönetme anlayışı olduğunu anlamak zorundayız.

Kadınların gittikçe daha çok açığa vurulmak zorunda kalınan yaşamsal sorunu, toplumdaki eril niteliğin çöküşü olarak da okunmalıdır. Kadın katledilirken tüketilen aynı zamanda erkektir. Önü açılmak istenen de kadın düşmanlığı ve beraberinde “üçüncü cins”tir. Ne kadın ne de erkek; önemli olan daha iyi sömürülecek olan yeni cinstir.

Demedi demeyin…

Yorumlar

Yorumlar (2 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

  • Arif :

    26 Ağustos 2024-23:05

    Kaleminize sağlık hocam.❤️

  • Arif :

    26 Ağustos 2024-23:05

    Kaleminize sağlık kıymetli hocam.❤️

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster